Jeltingapark Buyten Post

Inschrijving geopend. Ga naar de projectsite en schrijf je digitaal in!
Achtkarspelen - Butenpost (Buitenpost)
Toekomstig aanbod

€ 273.500,- tot € 625.000,-

Over dit project

Jeltingapark Buyten Post

32 markante woningen aan de rand van Buitenpost, Friesland

Goed wonen in een groene omgeving
Je bent straks helemaal thuis in een dorp met de complete voorzieningen van een middelgrote stad. Even buiten de dorpskern, met uitzicht op al het moois van de Friese Wouden, precies halverwege Leeuwarden en Groningen: kleinschalig coulisselandschap met doorkijkjes, oude boomwallen, stukken bos. In een ruim opgezette, nieuwe buurt, omringd door een vijver die wel wat van een eigen slotgracht heeft.
Er is ruim voldoende plaats voor 32 eigentijdse (duurzame en energiezuinige) woningen, vrijstaand, half vrijstaand en voor een deel geschakeld.

Lekker naar buiten, thuis van alle gemakken voorzien
Buitenpost is na Surhuisterveen de grootste woonkern van de groene gemeente Achtkarspelen. Dat betekent: alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse boodschappen in je eigen dorp – en zelfs een beetje meer. Een gevarieerd winkelaanbod bijvoorbeeld: genoeg supermarkten, twee warme bakkers, boekwinkel, de hippe Binnenmarkt met biologische producten, een volwaardig medisch centrum met huisartsen, tandarts en fysio. In de directe omgeving nogal wat leuke boerderijwinkels met lokale producten, bijvoorbeeld de streekmarkt in natuurgebied It Paradyske (net als Jeltingapark Buyten Post ook aan de noordkant van het dorp), halverwege Buitenpost en buurdorp Kollum.

Buitenpost ligt in het ‘Groene Hart’ van Oost-Friesland, centraal tussen Drachten, Dokkum, Leeuwarden en Groningen. Dat betekent: eindeloos fietsen en wandelen, nieuwe binnenwegen en paden ontdekken. Dichtbij huis de Dokkumer Wouden, het oudste deel van de Friese Wouden. Richting Feankleaster ligt het landgoed Fogelsanghstate met deftige lanen en bossen. Waar je ook komt: oude boerderijen, sloten, trekvaarten, ruimte en rust.

In Buitenpost zelf: de openbare tuinen van De Kruidhof, ook wel de Hortus van Fryslân.
Iets verder weg, voorbij Kollum en het haventje van Dokkumer Nieuwe Zijlen begint het Friese deel van het Lauwersmeergebied.

De wijk.
Als je zelf een plek had mogen aanwijzen, was het ook deze geworden. Aan de ‘kalme’ en groene kant van het dorp, met sportvelden (voetbal, korfbal, fierljepbanen!), oude begraafplaats met hoge bomen, veel natuurlijk groen rondom of op loopafstand. Er is hard gewerkt om een voormalig tuinbouwcomplex met kassen om te toveren tot een behaaglijk en aantrekkelijk park. Ook hier weer lekker veel ruimte en groenvoorzieningen; het wijkje krijgt een vijver rondom, als een soort slotgracht met alleen toegang vanaf de Jeltingalaan. Leuk om te weten: het Jeltingapark ligt straks aan het van oorsprong Middeleeuwse riviertje de Swadde, tegenwoordig de brede grenssloot die de noordgrens van de gemeente Achtkarspelen aangeeft.

Bereikbaarheid. Buitenpost ligt even ten noorden van Surhuisterveen en Drachten, de A7 (Drachten-Heerenveen-Zwolle-Emmeloord-Amsterdam of naar het oosten Groningen-Duitsland) is dus niet ver weg.

Erg makkelijk voor de inwoners van Buitenpost: elke trein op het traject Groningen-Leeuwarden stopt hier, dat betekent instappen om het half uur. Naar Leeuwarden is de reistijd met de trein 20 minuten, naar Groningen 25 minuten. De busverbindingen naar de rest van Friesland zijn uitstekend. Vanaf station Zuidhorn is er een rechtstreekse pendelbus naar de Groningse universiteitscampus Zernike.
De dorpskern van Buitenpost is sinds de aanleg van de rondweg ‘Bûtenom’ helemaal autoluw.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Jeltingapark Buyten Post
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
18 van 32 beschikbaar
Prijs
€ 273.500,- tot € 625.000,-
Type woningen
Geschakeld, Rijwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Achtkarspelen.

Aanmelden